tiistai 28. tammikuuta 2020

#91 Cascade APA #2

Vuosikymmen starttasi pelkällä Cascadella humaloidulla American pale alella. Kuivahumalaksi heitin väitetysti paremmin säilytystä kestävää BBC-versiota. Uusi diilerivaakani ei ole vielä saapunut, joten jouduin mittaamaan mineraalilisäykset gramman tarkkuudella. Vesiprofiili on siis vähän sinne päin.

#91 Cascade APA #2
Panopäivä: 10.1.2020

BrewFatherin arvaukset (toteutuneet):
1.054 (1.053)/1.011 (1.008)/5,6 (5,9) %
71 % efficiency
42 IBU, 16 EBC
18 l

Vesi: Ca 100, Mg 20, Na 9, Cl 77, SO4 185, HCO3 57

Rouhinta:
Esikostutus 2 %
Välys 0,7 mm

Mäskäys:
4,00 kg (93 %) Crisp Maris Otter
0,20 kg (4,7 %) Thomas Fawcett Pale Crystal Malt
0,10 kg (2,3 %) Simpsons Crystal T50
15 min @50 °C (19,6 l vettä)
90 min @66 °C
10 min @76 °C

Huuhtelu 11,1 litralla kylmää vettä

Keitto, 75 min:
75 min - 25 g (36 IBU) Magnum @11 % AA
10 min - puolikas Protafloc

Whirpool:
72 °C, 25 min - 100 g (6 IBU) Cascade @5,8 % AA

Käyminen:
WLP090 San Diego Super @19°C, pitchaus 19 °C

Kuivahumalointi:
5 vrk hiivauksesta - 100 g Cascade BBC @5,5 % AA

11.1. - Hiivasin aamulla noin 1,2 litralla aktiivisesti käyvää startteria.
16.1. - SG 1.016, lisäsin kuivahumalat, asetin käymiskaapin termostaatin 22 °C:een ja vaihdoin vesilukon 1,5 bariin asetettuun spunding valveen.
21.1. - FG 1.008 -> 5,9 %. Liitin hiilariin noin 20 psi:n paineessa ja asetin termostaatin 1 °C:een.
25.1. - Kegitin ja laitoin hanaan kiinni. Sopivasti karbonoitunut, helposti juotava ja mukavan raikas. Melko sameaa vielä, ja hiiva tuntuu peittävän humalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti