Epäonnistunut proto syyshäihin sopivan happamuuden etsimiseen.
#81 Marjasour #2
#81 Marjasour #2
Panopäivä: 27.7.2019
BrewFatherin arvaukset (toteutuneet):
1.044 (1.021*)/1.009/4,6 %
?? % efficiency
0 IBU, ?? EBC
17 l
Vesi: Ca 23, Mg 4, Na 9, Cl 8, SO4 30, HCO3 57 (ei käsitelty)
Mäskäys:
3,00 kg (100,0 %) Weyermann Barke Vienna
90 min @65 °C (15 l vettä)
Huuhtelu 10,4 litralla kylmää vettä
Keitto, 15+15 min
Käyminen:
The Yeast Bay Lactobacillus Blend kattilassa 30-35 °C n. 24 h
The Yeast Bay Lactobacillus Blend kattilassa 30-35 °C n. 24 h
WLP090 San Diego Super huoneenlämmössä
Kypsytys:
2,00 kg pakastemustikoita
0,50 kg pakastevadelmia
Jauhoin maltaat 0,8 mm välyksellä ja 2 % esikostutuksella, nyt jyvien kuoret pysyivät hyvin kasassa. Lactostartterini oli ilmeisesti kontaminoitunut hiivalla, sillä kettle souringin aikana ominaispaino putosi noin noin 1.035 -> 1.015 enkä huomannut tätä ennen keittoa. Marjoista tulee noin 0.005 verran lisää sokereita, eli hyvä jos 2 % makuvissyyn päästään.
12.8. - Ei tähän kannata marjoja tuhlata, viemäriin.
Kypsytys:
2,00 kg pakastemustikoita
0,50 kg pakastevadelmia
Jauhoin maltaat 0,8 mm välyksellä ja 2 % esikostutuksella, nyt jyvien kuoret pysyivät hyvin kasassa. Lactostartterini oli ilmeisesti kontaminoitunut hiivalla, sillä kettle souringin aikana ominaispaino putosi noin noin 1.035 -> 1.015 enkä huomannut tätä ennen keittoa. Marjoista tulee noin 0.005 verran lisää sokereita, eli hyvä jos 2 % makuvissyyn päästään.
12.8. - Ei tähän kannata marjoja tuhlata, viemäriin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti