sunnuntai 18. elokuuta 2019

#84 Marjasour #3

Ensimmäiseksi protoksi tarkoitettu erä meni pilalle kontaminoituneen maitohappobakteerin vuoksi, joten uusi erä piti saada äkkiä käymään. Sain erän aluilleen venyttämällä hääbitterin panopäivää.

Maitohappobakteeriksi tilasin Lallemandin Wildbrew Sour Pitchin, koska kuivatuotteena se vaikutti varmalta valinnalta eikä aikaa ylimääräiseen säätöön ollut.

#84 Marjasour #3
Panopäivä: 10.8.2019

BrewFatherin arvaukset (toteutuneet):
1.048 (1.042)/1.010/5 %
64 % efficiency
0 IBU, ?? EBC
16 l

Vesi: Ca 23, Mg 4, Na 9, Cl 8, SO4 30, HCO3 57 (ei käsitelty)
Mäskäys:

3,00 kg (100,0 %) Thomas Fawcett Maris Otter
90 min @65 °C (14,55 l vettä)

Huuhtelu 8,78 litralla kylmää vettä

Keitto, 15+15 min

Käyminen:
Lallemand Wildbrew Sour Pitch @40 -> 27 °C, 42 h
WLP090 San Diego Super huoneenlämmössä

Kypsytys:
1,00 kg pakastemustikoita
0,50 kg pakastekuningasmarjasekoitusta

Ensimmäisen 15 minuutin keiton jälkeen jäähdytin vierteen 40 asteeseen ja pitchasin noin neljänneksen Sour Pitch -pussista. 42 h myöhemmin lämpötila oli laskenut 26 asteeseen ja pH oli testiliuskan mukaan 3,5 paikkeilla. Kiehautin vierteen uudelleen, jäähdytin ja hiivasin noin 6 dl startterilla.

15.8. - Lisäsin sulatetut marjat.
21.8. - Ei tarpeeksi runkoa, liian vähän marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti