keskiviikko 18. syyskuuta 2019

#86 Marjasour #4

Syyshäiden marjasourin toinen proto osoittautui liian kuivaksi ja vähämarjaiseksi, joten päätin pelata varman päälle ja lähes kolminkertaistaa marjojen määrän lopulliseen versioon. Mäskäsin vierteen myös korkeammassa lämpötilassa.

#84 Marjasour #4
Panopäivä: 21.8.2019

BrewFatherin arvaukset (toteutuneet):
1.052 (1.059)/1.013 (1.015)/5,1 (5,8) %
75 % efficiency
0 IBU, ?? EBC
32 l

Vesi: Ca 23, Mg 4, Na 9, Cl 8, SO4 30, HCO3 57 (ei käsitelty)

Mäskäys:
5,00 kg (75,1 %) Weyermann Barke Vienna
1,66 kg (24,9 %) Weyermann Barke Pilsner
90 min @67 °C (23,7 l vettä)

Huuhtelu 19,7 litralla kylmää vettä

Keitto, 15+15 min

Käyminen:
Lallemand Wildbrew Sour Pitch @38 -> 29 °C, 36 h
Fermentis SafAle S-04 @19°C

Kypsytys:
6,00 kg pakastemustikoita
2,00 kg pakastekuningasmarjasekoitusta

Tällä kertaa käytin koko Sour Pitch -pussin hapatukseen. Alunperin olin aikeissa käyttää oluen WLP090:lla, mutta Erlenmeyerissä säilömäni hiiva vaikutti kontaminoituneelta. Tein startterin hätävarakuivahiivalleni, koska pidän varalla vain yhtä pussia ja olutta oli reilusti.

23.8. - Kiehautin toisen kerran, jäähdytin ja hiivasin. OG 1.049.
28.8. - Lisäsin sulatetut marjat, BrewFatherin mukaan vaikutus ominaispainoon oli 0.010.
8.9. - Häissä tuli paljon kehuja niin vierailta kuin hääpariltakin. Toinen kegi jäi lähes täydeksi, menee pulloon lähiaikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti