keskiviikko 24. lokakuuta 2018

#64 Saison #3

Näillä näkymin viimeinen vanha resepti, kesäksi pantu oikein mukava saison. Jos panisin uudelleen niin nostaisin veden mineraalitasoja ja säätäisin humalointia vähän aromivoittoisemmaksi, esimerkiksi 10+10 g @15 min ja 40+40 g @5 min.

Kaikenkaikkiaan hyvin mukava kilju, pohjamaltaasta löytyi kevyttä hunajaisuutta jälkimakuun ja humaloinnista irtosi mietoa sauvignon blanc -henkistä herukanlehteä.

#64 Saison #3
Panopäivä: 10.5.2018

BeerSmithin arvaukset (toteutuneet):
1.063 (1.058)/1.008 (1.005)/7,38 (6,97) %
66 % efficiency
31,5 IBU, 7,7 EBC
18 l

Vesi: Ca 23, Mg 4, Na 9, Cl 8, SO4 30, HCO3 57 (ei käsitelty)

Mäskäys:
4,00 kg (80,0 %) Weyermann Barke Pilsner
1,00 kg (20,0 %) Château Wheat Blanc
90 min @64 °C (19,5 l vettä)
10 min @76 °C

Huuhtelu 10 litralla hanakuumaa vettä

Keitto, 60 min:
20 min - 20 g (10,6 IBU) Hallertau Blanc @6,5 % AA
20 min - 20 g (17,9 IBU) Nelson Sauvin @11,0 % AA
15 min - puolikas Protafloc
1 min - 30 g (1,1 IBU) Hallertau Blanc @6,5 % AA
1 min - 30 g (1,9 IBU) Nelson Sauvin @11,0 % AA

Käyminen:
FM21 Saison Greetings @27 °C, pitchaus 18 °C

Startteroitu vajaata vuotta aiemmin säilötty hiiva. Mäskin pH säädetty maitohapolla kohdilleen. Hiiva ei tahtonut flokkuloitua millään ja maistui jostain syystä todella ikävältä, joten kirkastin oluen liivatteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti